Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vigyázz Budapest,jövök!

2012.10.04. 23:47

Ma egész nap pörögtem,most tudtam végre a gép/blog elé kerülni,és "papírra" vetni gondolataimat. Szombaton kora reggel indulok Pestre,egész napot vásárlással fogom tölteni,nagyon várom már :) Mindenképp kell vennem egy új cipőt,mert ebben a dorkóban nem fogom kihúzni a telet. Kéne még egy nadrág meg egy pulóver is,meglátjuk,mire futja majd. Ha esetleg belefér az előre tervezettnél jóval rövidebb időmbe,akkor lehet,hogy beiktatok majd még egy mozit vagy állatkert-látogatást,de ez nagyon esetleges. Valószínűleg rohanni fogok egész nap boltról boltra,és lehet,hogy nem is lesz időm mindent megvenni,amit szeretnék. Most pedig a segítségeteket szeretném kérni. Melyik bevásárlóközpontban a legérdemesebb vásárolni? Gondolok itt az Aréna Plázára,az Árkádra és a WestEndre. Az Arénában még nem voltam,a másik kettőben már elég sokszor. Érdemes egyáltalán elmenni az Arénába,vagy mindenképp az másik 2 helyen nézzek inkább körül? (gondolok itt most arra,hogy esetleg olcsóbban lehet ruhadarabokat szerezni,vagy van esetleg valami jó akció ott) TI biztos jobban képben lehettek,mint én. Ha valakinek van javaslata,kérem ne habozzon kommentben leírni :) Köszönöm

Most pár napig nem igazán leszek így gépközelben,vagyis inkább blogközelben,mert holnap már rokonoknál alszom,ezzel egyszerűsítve a rám váró utazást. Bejegyzéssel,vagyis beszámolóval vasárnap fogok jelentkezni.

Mivel holnap már csak cirka másfél órát leszek otthon,ma már szépen össze is csomagoltam az útra,valamint magamat is rendbe tettem :) (gondolok itt elsősorban az arcszőrzetemre,aminek borotválása már nemigen tűrt halasztást )

Más: bátyámmal való beszélgetésem során előkerült ma a meleg téma,mire ő ennyit reagált: Ki kéne irtani az összes nyomorék fartúrót,életképtelen tagjai a társadalomnak. Nos,mivel félig meddig én is ide tartozom,hát nem igazán dobta fel a hangulatom ezen kijelentése. Azt hiszem,nem mostanában lesz itt előbújás. Lehet,hogy soha.

Megnéztem ma az Éberség(Awake) című filmet. A következő sorokban erről olvashattok majd,nézzük röviden a sztorit(ACHTUNG,ACHTUNG,SPOILERVESZÉLY)

Főhősünk egy multimilliomos(dollárban tessék érteni) szívbeteg. Több rohama is volt már,nagyon jól összebarátkozott az őt megmentő és kezelő orvossal. De a kezelés nem mehetett élete végéig,hősünknek bizony szívátültetésre volt szüksége. Karakterünk édesanyja ragaszkodott az ország legjobb szívspecialistájához,aki nagyon régi jó barátja,de a beteg mégis a saját barátjára bízta magát.Amint megérkezett a megfelelő donor,szinte egyből neki is láttak a műtétnek,nos itt kezdett érdekessé válni a történet. A főszereplő ugyanis tudatánál marad az altatás ellenére,de mozogni és hangot kiadni nem tud. (nem néztem utána,hogy ilyen esetek valóban történnek-e,a hitelesség kedvéért tételezzük fel,hogy igen) A beavatkozás közben kiderül ugyanis,hogy az egész műtét egy átverés,a doktorok, a nővérek és még a srác felesége is azon vannak,hogy eltegyék milliomosunkat láb alól,aztán pedig osztoznának a csajra hagyott pénzen. Meg is mérgezik az új szívet,amit így természetesen nem fogad be a páciens szervezete. Halálhírét be is jelentik az orvosok az asszonyának illetve az édesanyjának. Itt újabb csavar következik a történetben,ugyanis a főhős anyja összerakja sok apró,de szembetűnő jelből,hogy a menye is a kórházban dolgozik,és itt valami nem stimmel. Anyukának itt össze is állt a kép az összeesküvés-elméletről,nyomban szól is a régi barátjának,hogy jöjjön ide,és mentse meg a már csak gépek által életben tartott fiát. A nő közben lázasan szedegeti be csemetéjének a gyógyszereit,túladagolásban szinte azonnal meg is hal,így újabb donorral még talán lehet esélye a gyermekének az életben maradásra.

Az első beavatkozást végző orvoscsapatot elfogják a rendőrök,a specialista kezében van innentől a srác sorsa. Itt a főhős gondolataiba nyerhetünk bepillantást,amint anyjával találkozik a másvilágon és nem akarja elhagyni az anyját, ő is meg akar halni,de végül édesanyjának sikerül meggyőznie,hogy neki igenis az élők között van a helye. Az operáció tehát sikeres volt,a főszereplő életben maradt.

Végül pedig jöjjön az én szubjektív véleményem. A film egész pörgősre sikeredett,nem voltak "üresjátékok",folyamatosan zajlott a cselekmény a való világ történesei,és a főhős gondolatai között. A film vége felé azért sikerült kivetnivalót találnom,az a rész egyáltalán nem tetszett,mikor a főhős anyja unszolására "úgy dönt",hogy életben marad. Oké,hogy tudatánál volt,meg minden,de ez szerintem akkor sem így működik,hogy a csávó gondol egyet,és akkor dobogjon az a szív.Ezt a pár percest részt szerintem nyugodtan kihagyhatták volna,elég lett volna annyi szerintem,hogy anyuka feláldozza magát és ezzel végül a specialista megmenti a gyermekét. Ez sokkal valósághűbb lett volna... De lehet,hogy csak én vagyok ilyen kukacoskodó,mindenesetre ez az én szememben sokat rontott a filmélményen. Összességén egy ilyen osztályzatot adnék neki (5,5/10)

Vasárnap újra jelentkezem,sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://engrublogja.blog.hu/api/trackback/id/tr844820817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása