Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Üdv 2013-ban!

2013.01.02. 10:49

Remélem mindenkinek sikerült kipihennie magát tegnap és ma újult erővel kezdheti az új évet. Igen,tudom,hogy ma már 2-a van,de én az egész tegnapot pizsamában töltöttem keresztanyáméknál,így az év számomra gyakorlatilag most kezdődik. Idén már nem lehet tovább halogatni a dolgokat, a tettek mezejére kell végre lépni. De erről majd kicsit később.

2013... Furcsa leírni. Nem tudom miért,de rossz érzéssel tölt el...Majd meglátjuk ;).

Szilveszterem úgy volt szar,ahogy volt. Utolsó nap lemondta a szervező az előre megbeszélt házibulit. Hát kösz szépen, a fejem inkább ne akarjátok elképzelni. El is ment a kedvem az egész estétől,de azért bementem keresztanyámékhoz,hogy mégis társaságban töltsem el az év utolsó óráit. ("szilveszterezni" majd valamelyik hétvégén fogunk,nem fog kárba menni a sok pia,amit vettünk).

Oké,így is elvoltam,szeretek ott lenni,meg minden,de azért na,nem egészen így képzeltem a szilvesztert. Volt finom pogácsa,ittam egy "vödör" boroskólát... Na jó egy vödör nem volt,de 1-2 liter biztosan. A jó hangulat megvolt tehát. Sokmindent nem csináltam,jobbára a monitort bámultam,meg a telefonomat,éjfélkor meghallgattuk a Himnuszt (ofkorsz),aztán koccintottunk,meg kimentünk tűzijátékot nézni.

Na majd jövőre jobb lesz... Vagyis idén ;)

Elég a rizsából,nézzük miért is lesz olyan fontos ez az év...Nem fogadalmak ezek,inkább célkitűzések,tervek,elvárások,amiket szeretnék minél inkább meg/betartani.

1. A LEGFONTOSABB: Leszokni az idióta,semmitérő,sok időt elvonó tevékenységekről és helyettük  értelmeset csinálni. Sajna ilyenből elég sok van... Képes vagyok órákat elbaszni Facebookon egy gagyi játékkal,amikor sok más dolgom is lenne vagy kikapcsolódás gyanánt csinálhatnék értelmesebbet is... De ugyanígy képes vagyok egy gagyi kamionszimulátorral játszani órákig a laptopon... Ezeket le is töröltem most... Látom,hogy a 40-50 éves rokonaim is elég sokat játszanak ilyenekkel Face-n,sőt nem egyszer rám is írnak,hogy küldjem már az életet,mert elfogyott nekik... Én nem akarok ilyen lenni,már ha megélem egyáltalán ezt a kort. Nem,nem azt mondom,hogy nem fogok kockulni,de azért játék és játék közt is óriási különbség van...

2. Többet olvasni. Tavaly a kötelezőkön kívül szégyenszemre egy könyvet sem olvastam el. Pedig nem utálok olvasni. Szerény véleményem szerint azonban a sok kötelező olvasmány megutáltatja a gyerekekkel az olvasást. Rendben,alapműveltség,aláírom. Valamilyen szinten ismerni kell Puskint,Dosztojevszkijt,Shakespeare-t,stb-t. Csak ott az a szó,hogy kötelező... Ez már eleve belőlem is kiváltja a dacot... Utálom azt,amit KELL. Rengeteg osztálytársam még ezeket sem olvassa el,vagy csak azért,hogy jó jegyet kapjon,de igazából mindenki egy nyűgnek veszi ezt... Tudjuk le ezt a kötelességet is végre,aztán majd lesz úgyis másik... Amondó vagyok,hogy meg kellene szerettetni a gyerekekkel az olvasást. Akár úgy,hogy a sok kötelező közül választani lehessen mondjuk n darabot... Vagy saját magunknak választani  3-4 könyvet évente,amelyet elolvasunk és beszámolunk róla valamilyen formában. Lehet ez akár Harry Potter,Trónok harca,Gyűrűk ura vagy bármi más...
Hú de elkalandoztam...

3. (Le)nyelvvizsgázni. Kezdetnek németből. Évek óta parkolópályán van ez a téma nálam,hisz 9.végén tettem középszintű 5ös érettségit... Most 11.közepe van és az azóta erősen megkopó tudásom próbálom újraéleszteni. De március 2-n elmegyek Telc vizsgára,lesz,ami lesz... Addig viszont készülni kéne folyamatosan,hogy ne dobjunk ki az ablakon egy kazal pénzt.

4. Német emelt szintű érettségit tenni. Továbbtanuláshoz ugye elengedhetetlen az emelt szintű érettségi, nyelveken kívül másból nem tudnám letenni. Marad tehát (kezdésnek) a német. Na meg az 50%ért járó 50többletpont sem jönne rosszul. Ez májusra esedékes.

5. Angol közép szintű érettségit tenni. Ezzel szerintem nem lesz gond,angolból is kéne majd nyelvvizsga,meg emelt érettségi. Valahol el kell kezdeni. Ez május vagy október... Még meglátom.

Ki szeretnék lépni a vidéki életből és Pesten tanulni. Hogy sikerül-e,majd meglátjuk. Ez a három vizsga azonban elég nagy hatással lesz a sikerességre/sikertelenségre.

6. Férfivá válni. Olyan értelemben... Elég bonyolult kapcsolatban vagyok jelenleg,de ha nem jön közbe semmi, akkor ez a közeljövőben bekövetkezik. Megtaláltam a "férfit",akire vágyok és ez a vágyódás szerencsére kölcsönös :) Köszönöm,hogy vagy nekem :)

7. Megműttetni a szemeim. Sajna eléggé romlik a látásom... Pénz megvan rá,majd nyáron kikérem egy szakorvos véleményét, hogy érdemes-e most,vagy inkább várjak-e vele még... Egyik haverom is most csináltatta és neki szépen meg is javult a szeme világa.

+1. Coming out. Megjelenik néha a gondolat,hogy elő kéne bújni anyámnak. Ő nagyon jó és őszinte hozzám, úgy érzem, nem helyes,hogy én meg vetítek neki valami kamut örökké a csajokról... Akikkel úgysem lesz valószínűleg soha semmi. Azért lett ez +1,mert igazából azt se bánnám,ha ez nem történne meg... Nem tudom, milyen reakciót váltana ki belőle,így jobb a békesség alapon egyelőre nem forszírozom a dolgot. Majd kiderül, ezen nem rágom magam annyira.

Most pedig megyek,teszek a fentebb leírt dolgokért és belekezdek egy kötelezőbe... Aranyember... Hurrá...

További szép napot!

Szerző: Engru

13 komment

Címkék: meleg tervek

A bejegyzés trackback címe:

https://engrublogja.blog.hu/api/trackback/id/tr24991600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nico91 (törölt) 2013.01.02. 13:16:51

Hehe...érdekes dolgokat fogadtál meg :) Az én kreativitásom, össze-vissza kettőig ért el :D (De egyenlőre elég az is...).
Olvasmányok...ilyet én sosem fogadnék meg :D Gyűlölök olvasni...kötelezőket sem olvastam el soha...viszont 2 könyvet igen, ezeket még ajánlani is merem. Dragon Age, 3 könyv jelent meg belőle...de csak az első kettőt olvastam. Szóval ha olvasni támad kedved...ezeket ne hagyd ki :)

Engru 2013.01.02. 15:41:43

@nico91: köszi,most éppen a kötelezőt próbálom letudni :D Nem lesz könnyű. Ezek egyébként nem újévi fogadalmak,inkább csak tervek erre az évre... Csak most egy csokorba szedtem őket :D

Engru 2013.01.02. 15:44:23

@nico91: apropó,mik voltak a te fogadalmaid?:D

Fabien (törölt) 2013.01.02. 21:57:22

Az előbújáshoz csak annyit: ne töprengj sokat rajta. Érezni fogod, hogy mikor jött el az ideje, amikor el tudod mondani. Sok sikert és kitartást a tervekhez! :)

Engru 2013.01.02. 22:09:22

@Fabien: köszi. a CO majd úgyis jön,ha jönnie kell :D

nico91 (törölt) 2013.01.03. 10:33:30

@Engru: Az én fogadalmaim? :D Hát...tulajdonképpen, visszafogni a költekezést és eltűnni Olaszországból :)

sefi32 2013.01.03. 20:27:26

Remélem sikerülnek terveid. Majd írd meg időnként milyen könyveket olvasol/olvastál

Engru 2013.01.03. 21:21:36

@sefi32: köszönöm :D most éppen a "csodálatos" Az arany ember-t olvasom. Nem egy bestseller :D

defalla 2013.01.07. 07:00:54

Úgy veszem észre, hogy csak velem telik az idő: én idén leszek C - L, ha addig agyon nem csapnak :)
Na, akkor veszem sorba a pontokat.
1.; 2.; Kockulni majd ráérsz akkor, ha nem lelsz olvasni valót. Jó, tudom. Az Aranyember nem egy bestseller - aki viszont szeret olvasni, annak lehet, hogy Jókai könyvei is többet adnak, mint ami hirtelen "lecsapódik". Én is voltam türelmetlen, bármily' hihetetlen is. Nem akarlak rábeszélni (dehogynem!) az olvasásra, kötelező olvasmányokkal sem lehet rávenni senkit az olvasásra. Azért vannak azok a fránya kötelezőek, mert hozzá tartoznak a nagyszerűséghez. Nem leszel kevesebb ha olvasol. Messze nem írok többet, mint amennyit lehetne az olvasás gyönyörűségéről. Jómagam mindenevő vagyok olvasásilag, egyedül a sci-fi nem az én világom. Ettől függetlenül valamikor olvastam a "Galaktika" c. folyóiratot, hogy legalább vakkantani tudjak. ""A műveltség jó sorsban ékesség, balsorsban menedék." (Arisztotelész)
3-4-5. Nos, ezekhez csak kívánok egy kalappal! Én csak egy nemzetközi nyelvet ismerek, ám azt nap, mint nap tanulom - nem az alapokat, de tanulni folyamatosan szeretek. S minden nap megismerek (nekem) újabb dolgokat. Sosem fogok a végére érni, nincs olyan, hogy "ezt is kipipáltam". (muzsikus embernek tartom magam, világéletemben ezzel foglalkoztam - a zene pedig az a nyelv, amit mindenütt megértenekXD)
6. Közhely, de nem tudok jobbat: szeretni s szeretve lenni jó!
7. Ne várj vele, mielőbb doki, ő majd megmondja. Szerintem.
+1. Tudni fogod, ha eljön az ideje - tudom, ez is közhely, s semmi fogódzót nem ad. A CO nem csak arra jó, hogy ne egyedül cipeld a kereszted. Én egészen addig, míg nem avattam be mást, magam cipeltem. S majdnem rá is mentem. Így is, de ez külön történet.
Jó hosszú lettem. Jövök még, ha nem bánod. Korelnökként :)
S kérlek ne vedd úgy, hogy "az öregek mindig, mindent jobban tudnak". Szó sincs róla. Az évek telnek, de az a dolguk.
Aetas semper aportat aliquid novi -
Minden korszak hoz valami újat.

Engru 2013.01.07. 18:19:35

@defalla: Köszönöm az építő kommented és örülök,hogy idetévedtél a blogomra, Korelnök ;) Gyere máskor is :D

Könyvmoly azért nem leszek,de ma kaptunk egy csomó kötelező olvasnivalót a 2.félévre,szóval jó pár könyv meg fog fordulni a kezemben :D

Ma már nem lehet úgy lenni,hogy ne foglalkozna az ember legalább egy idegen nyelvvel... Diplomához is elengedhetetlen ugye a nyelvvizsga ha jól tudom,stb. A zene nálam (sajnos) megmaradt a hallgatás szintjén.

Szememet majd nyáron alávetem egy tüzetesebb vizsgálatnak...

Co-t meg egyelőre nem tervezem a közvetlen ismerősök körében,hisz tudok beszélni a melegségemről elég sok emberrel :P Többek között ezért is kezdtem blogot írni.

További szép napot:P

drkevin 2013.01.13. 16:15:46

Kívánom Engru, hogy érd el a kitűzött célokat! De már elégedett lehetsz magaddal, ha a felét eléred!
Én se szerettem olvasni műveletlen tirpák parasztként :D, de minél többet tanul az ember, rájön, hogy a betűk, szavak, mondatok mennyit is érnek! Én sem olvastam egyetlen kötelező könyvet sem, sőt mást sem, még el nem kezdtem az egyetemet! A "kötelező" valóban visszataszító...

ui: remélem kapok választ a levelemre is

Légy jó!

Engru 2013.01.13. 16:55:21

@drkevin: köszönöm :) Természetesen kapsz választ ;)
süti beállítások módosítása